Göra-inget-helg

Söndagsmorgon - sitter med kaffe framför tangentbordet och skrålar på Disney och Musikal, kan det bli bättre?
Gårdagen blev mycket lugn efter skola och jobb dagen innan förtjänar man en lugn dag. Det blev en promenad med mamma och vi kollade in nya området Knäppingsborg.. eller ja, speciellt nytt är det inte men det är iordninggjort! Mycket fint och roligt fanns det där! Gå dit! Efter gjorde jag en mycket god Taco-paj som även ska bli lunch idag! Mums! I'm the chef! :D På kvällen blev det "pensio-tv" aka Sommarkrysset. Med Peter Jöback som sjöng sin nya låt Stockholm i natt. Den är väldigt fin. Är inte helt säker på Peters Tintin-lugg.. Känns lite mellanstadiet faktiskt.. Men han är ju så söt för övrigt så det gör inget!

image154


Jahopp, vi får se vad denna dag har att bjuda på. Imorgon bär det av till skolan igen! Vardagen tar taget om oss igen. Tur att man har så trevliga människor runt omkring sig som gör den vardagen till något bra!

UUUUnderbar låt! Christina Aguilera -
I turn to you. Klicka och lyssna!

Nu längtar jag till Fredag och utgång med Fab3!

Jag vill göra om min blogg, men vet inte hur! Får bjuda Matilda på kaffe i skolan så kanske hon kan göra den fin! *blink bink* :D

Ciao

for a heart I can rely to on a rainy day

Så var man inne i skolans värld igen. Än så länge utan riktiga lektioner men det blir det ändring på imorgon. Under dessa två dagar har vi planerat PA 100. Och vi har nu fått ihop ett bra projekt. Det ska heta ECO-trip-07 Och vi ska resa till Paris och london med tåg och sedan göra något som handlar om miljö när vi är där. Hoppas att det blir av och att det kommer bli kul! :D  

image153


Idag var jag med fab3 på eftermiddagen. Vi shoppade kläder till Emma, fikade och såg på bio. Nya Fantastic 4, den var bra, men ettan var bättre.

Nehe, dags att sussa nu kanske.. Jag var död imorse..

Grattis Emma 18 år!!!

Nu, sist men inte minst är Emmsigumman 18 år!
Congrats!

image152

Mohaha

Back to reality..

Idag började så skolan igen. Det kändes väldigt lustigt faktiskt för sekunden efter man gick in kändes det som man bara hade varit borta en helg.. Det såg ut som det alltid hade gjort och samma människor var där. Dock kommer det nog bli lite annorlunda när vi får se rookisarna.. Men två nyheter presenterades, Ny rektor och ny klasskamrat. Det ska nog bli bra. Och det är tur att Emma kom ihåg min skåpskod, för jag gjorde det inte haha. Det var skönt att träffa alla igen, tycker verkligen om klassen och mentorerna!
 
Tisdag och Onsdag blir projektdagar = välbehövligt! Men tror att vi kommit på ett bra projekt nu, det blev en halv helomvänding.. men iaf..

Efter skolan firade vi Emma som fyller 18 idag! Grattis! Vi firade henne med käk och mys på Världens bar. Trevligt trevligt att va med Fab 3-gänget igen.. Och Emma gillade sin present och tappade inte bort den! :)

Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt, nu ska vardagsrutinerna in..

Over and out


Något otrevligt och något trevligt

Något att bli bekymrad över:

Alla dessa dåliga nyheter. Jag tycker att den senaste tidens nyheter har varit väldigt negativa, speciellt då på det lokala planet. När man läser NT hittar man det jämt. Och det tråkigaste (och mycket ofta förekommande) är våld mellan unga personer. I Söderköping blev två killar misshandlade på Ringvägen, Misshandel på Shell. Rån i Norrköping. Hot mot kollektivstrafik-personal. Misshandlade flickor av lite äldre tjejer i Stockholm.. Jag kan, men vill helst inte fortsätta. Är detta en ny "Trend"? Ska våld och hot mellan unga människor bli en del av vår vardag?

Kanske är det så att dessa nyheter funnits tidigare, bara att jag inte tagit åt mig dem på samma sätt!?  Men ändå tycker jag mig se en ökning. Mycket tråkigt iaf. Kanske har min kära vän rätt? Kanske behöver man någon som följer en genom Söderköping på natten, Var finns tryggheten?

Något att vara glad över:

www.youtube.com   är en av de bästa internesidorna alltså! Youtube har varit min räddning många tråkiga och regninga sommardagar. Och det bästa på Youtube är alla Dinsey-låtar. Det finns hur mycket som helst. Jag vill helst inte veta hur störda mina grannar har blivit av all min s.k sång när jag sjungit med i alla dessa fantastiska låtar! Något som också är mycket kul är att de finns ju på nästan alla språk. Jättekul, verkligen att lyssna på den musiken man växt upp med på andra språk. Men jag måste säga att Sverige står sig bra i konkurrensen. Vi har så många bra artister som gör fantastiska insatser i filmerna! Go Sweden! :) Annars är nog Frankrike ett av de bättre länderna vad gäller dubbning och sång, men kanske tycker jag så för att jag tycker att franska är så vacker!? men iaf, på Youtube finns något för alla!

Gabriellas Sång

Gabriellas Sång

image151

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bort om orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått
Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
För att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här
Och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Underbar text.. eller hur? Och Helen Sjöholm gör den så vackert!

2 sommarlovsdagar kvar..

Japp, så är det. Nu återstår det endast två dagar kvar av sommarlovet. Jag bereder mig för att gå till skolan med blandade känslor. Eftersom denna sommar inte erbjudit särskilt mycket sommarkänsla, har till exempel inte åkt och badat EN enda gång! (Om man bortser från Holmen). Detta kan iof förklaras med lathet och andra orsaker. Men ändå, jag har väl inte känt mig inspirerad till det! Undrar om avsaknaden av detta kommer märkas i höst!? Vi får väl se. Dock känns det skönt att träffa alla igen och få lite rutin på sitt liv. Nyströmska är ändå en fantastikst bra skola med bra lärare och en dunder-bra klass! Så är det verkligen! Love u guys! Även om man inte är super-tight med alla så blir alla accepterade för dem de är och det tycker jag är väldigt bra! Så har vi också två jättebra mentorer. Alltså, istället för att gnälla på alla arbeten som kommer stressa ihjäl oss, alla saker som ska skrivas, allt arbete som ska göras ska jag vara glad. För jag tror verkligen att jag kommer sakna Nyströmska-tiden. Nu ska jag ta till vara på tiden och försöka njuta (även i vardagens gråa verklighet).

image150


Kvar att göra innan skolan börjar:

♣ Läsa svenska-boken.. Är det någon i klassen som läst sin?
♣ Inhandla anteckningsböcker, kalender och gem.
♣ Bestäma färdigt med projektet, Emma och Carro, dags snart va? :)

image149


Denna femte dagen innan vi börjar skolan började ganska segt med Oprah, Våra Bästa År, Rachel Ray.. Men har faktiskt varit riktigt duktig idag och lagat två måltider :). Den andra var godast. Jag bjöd Carro på Kycklinggryta med Curry, Kokos och Couscous. Jaha tänker ni, är inte han vegetarian? Jo det är jag (nog). Men det är bara det att vara vegetarian är lite halvjobbigt, mycket planering krävs. Nya livsmedel och nya sätt att laga mat på.. Ibland orkar man bara inte.. Och i ärlighetens namn känns det inte så kul och sitta och försöka svälja sin grillade Aubergine eller grillade Quorn-filé när de andra sitter med en doftande fläskfilé. Jag har dock inte fallit för frestelsen för rött kött. Dock har jag bestämt mig för att äta fisk och (kanske) i vissa fall kyckling. Det är lättare nu när skolan börjar för där får man veg-mat serverad direkt och på hösten grillar man inte så mycket så det kommer nog gå bättre. Sidospår.. Carro tyckte också att maten var god! Hihi! Efter gick vi och hyrde film på jobbet, På andra sidan häcken blev det. Den var inte alls lika rolig som när jag såg den första gången, men Carro tyckte den var kul!

Nu är jag glad över att jag jobbar sista sommarpasset imorgon!
Nu längtar jag till Favvo-kussens kräftskiva på lördag! Hoppas det blir kul!

Over and out

Augustifesten!

Augustifesten i år var riktigt trevlig faktiskt! Bjöd på folk, musik och umgänge med mina kära vänner!

Onsdag:

Jag och Emma S var på Rix FM-festivalen. Alltid kul att se lite artister. Och det kändes inte som det var mellan 10 och 20 000 pers där.. Vi stod ganska långt fram så vi såg inte så många. Artisterna som uppträde var: Bosson, Marie Lindeberg, Magnus Carlsson, Markoolio, Ola Svensson och Andreas Johnson. Bäst och roligast var såklaer Markooliao! ^^ Hela Rix Morron Zoo-gänget var där. Kul att se dem. Gillade verkligen Gerts version av Små grodorna. ^^ På konserten träffade vi lie gamla bekanta också. Synd att man inte träffas oftare..

Torsdag:
 
Jobb = Ingen fest!

Fredag:

Marknad, shopping och fika med Carro på dagen. Vi hade lika trevligt som vanligt! Fikade på Chokladkompaniet. Om man vill ha god Kaffe Latte rekomenderar jag det stället! Riktigt mysigt utanför också.. Känns som Paris! ^^ Emma S kom också lite senare och vi tre träffade både Espen och Magnus från skolan. Trevligt trevligt! ;). Senare på kvällen blev det öl och cider på The Bishops Arms där det var mycket folk. Tyvärr inte så många i vår ålder, men vi hade ju varran! Och jag ber om ursäkt om du inte fick en syl i vädret Emma, Carro och jag är ganska duktiga på att prata! Oops! :). Sist den kvällen blev det fyrverkeri, inte särskilt imponerande..

Lördag:

Kvällen spenderades med Bella och Johanna. Vi hade också mycket trevligt! (Gud vad trevligt jag har med mina kära vänner). Vi gick till Världens Bar och drack några cider och drinkar och pratade skit. Sen träffade vi Hannes, Oscar och Hannes kusin. Tillsammans med em gick vi och såg Melody Club på gamla torget. Det var väl kul, även om vi bara kände igen en fjärdedel av låtarna. De är riktigt duktiga på scenen. Bella och Johanna fick sig lite dans och hångel också.. och jag fick agera väskbärare åt Bella. Du ska få igen du! Vänta bara! ;) Sen blev det Världens Bar igen med Bella och Hannes.

Mycket trevligt var det!
Bilder kommer snart..

Over and Out

Neg Jockie

Varför attackerar dessa tankar mig? Jag försöker vifta bort dem men de slipper igenom och tar sig in i skallen på mig! De sista dagarna har jag bara tänkt på allt jag inte har istället för att tänka på de saker jag har. Jag har tänkt tankar som; "Jag har bara ett liv och varför fick inte jag..." Som tillexempel varför fick inte jag bruna ögon? Varför föddes inte jag med världens sångröst? Varför ser jag inte ut så? Varför har just jag det här? Varför tänker jag såhär? Jag har en teori faktiskt. Jag tror att jag saknar någonting. Kanske saknar jag bekräftelse. Överallt ser jag talanger som är så duktiga och passionerade på det de gör. Jag ser också människor som har ett mycket roligare liv. Jag ser människor som hittat kärleken.

image148


Om jag ska vara ärlig tror jag att jag är jävligt avundsjuk! Men på något sätt måste jag försöka hitta glädjen över det jag har igen eller helt enkelt göra en förändring i mitt liv. Istället för att sitta hemma och deppa och gnälla är det bara att ge sig ut...

Ego-blogg är vad detta är.. Om nån har tråkigt kan du ju räkna ut hur många gånger jag skrivit jag i detta inlägg.. 

Idag är det iaf Rix FM och dåligt väder igen.. Men det ska bli kul och träffa lite kompisar..

Puss och hej från deppiga mej

Movie-Night

Vi hade en liten filmkväll igår med fix-godis och vi befann oss hemma hos Emma. Emma A och Elin följde också med. Men nu tror jag att vi börjar tröttna på att vi aldrig an välja bra filmer. Förra gången blev det helt fuckat. Lite bättre får man väl säga att det blev igår, men bara marginellt. Första filmen blev Norbit, se inte den. Inte bra! Tre av karaktärerna gjordes av Eddie Murphy, och han var som han brukar; sjrikig och jobbig. Det enda som var roligt var när han (som mkt tjock kvinna) åkte nedför en vattenrutschbana. Och när han försökte köra över en hund.. Ha ni hör hur kul den låter.. Andra filmen blev Förortsungar. Lite smårolig, men anpassad för lite mindre barn. Finnen var roligast; Hallå, du kan inte ligga därinne! Alltid mysigt att träffa vännerna.. Tycker om er!!!!

På vägen hem genom nattens Söderköping fylldes jag av härlig känsla. En känsla av att vara helt ensam. Man ser omkring sig och ser inte en enda människa.. Det var bara jag, stjärnorna och månen. Det gillar jag med Söderköping. När man vill ha lugnet, ensamheten och tystnaden finns den där.. Bara att hämta.. Det tror jag att jag kommer sakna med Söderköping om nu pappa bestämmer sig för att flytta.

När jag kommit fram till bänken vid cykelbanan vid Korskullen var fortfarande efterlämningar av mig kvar sen fredagsnatten.. Oops! ^^

Imorgon blir det Rix Fm-festival med de som vill!
I denna stund är jag trots min relativt positiva text lite halvdepp. Måste göra mig av med dessa tankar. NU!


Update

Nu har jag inte varit en aktiv bloggare på ett tag. Men de sista dagarna finns faktiskt något att skriva om! Yeah!
I fredags fick jag ledigt från jobbet och kunde därmed gå på fest hos Johan. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om kvällen.. Den var lite konstig. Det dracks, röktes, gicks runt, pratades med människor man aldrig pratat med. Kan också säga att såhär mycket som jag pratat med Josefine Blid på en vecka har ja inte gjort på flera år, lite kul. Som sagt kvällen var rolig, men konstig på nåt sätt. Nästa gång blir det klassen tycker jag..

Idag har ja haft mysdag med Emma S, vi käkade lite på Världens Bar. Trevligt ställe asså! Men ska nog prata lite med kocken.. Han/hon borde få en lektion i uppläggning/estetik/tjocklek på grönsaker... Jag kan gärna hjälpa till ^^!! Vi tog också en liten fika på Chokladkompaniet, de hade riktigt gott starkt kaffe! Det ska det bli fler gånger.. Och när man sitter på deras uteservering känns det som om man sitter i Paris, även om jag aldrig varit i Paris så är det ändå så jag föreställer mig det.

Får se om Emma och jag har filmkväll sen.. Det ska vi nog!

Nu ser jag fram emot Augustifesten! Hoppas det blir skoj!
Nu ångrar jag att jag inte fixade så jag kunde gå på Pride! Men nästa år ska det bli!

image147