tänk vad lite solsken kan göra...

Solen lyser nu på oss här i Sverige.. i alla fall vår del! Och den för med sig så mycket! Den tråkiga stämningen i skolan är borta och tvånget att plugga blir mindre jobbig när man förgyller tiden med sol! Det känns nästan som sommar och nu kan vi gå utan jacka, solglasögonen följer alltid med, rasterna på skolan är underbara och ja.. det är bara skönt helt enkelt!

Imorrgon ska jag och Patricja guida på Brunnen, ska fixa ihop det nu! Det kommer kanske inte bli så mycket men det vi har är ändå bra tycker jag!

Vi firade Mentor-Erik idag som fyller 65! Vi pyntade klassrummet, och fyrklövern hade bakat smarriga kladdkakor, Erik fick en blomma, choklad och ett kort! Och han blev till och med lite rörd när han skulle tacka och prata med oss! Man blev lite rörd själv faktiskt! Han är vår lilla mys-mentor! =)Imorrn är det Valborg! Och vi struntar i att fira det på det vanliga sättet; Bli smådragen och driva runt bland lottstånden, lyssna på en manskör och glo på en ihopspikad plankhög till brasa! Nej vi ska dra till Tjen! Där ska det grillas, drickas, badas, skrattas och mysas! Jag hoppas på en super-myskväll!

Nu ska jag kanske handla nåt att grilla imorrn + lite snacks av nåt slag!
Sen ska jag förbereda mig inför guidningen!

Tjingeling

Quentin, Oh Quentin

 


Pulp Fiction
Ett genis mästerverk eller en galnings fantasier?


Sanningen är att jag inte kan bestämma mig till 100 %! Eller, jo det kan jag, jag väljer det första! Quentin Tarantino är ju bara för jävla bäst! Jag älskar alla hans filmer! Nu efter mycket tjat från folk har jag sett Pulp Fiction och, ja den var asbra! När den var slut satt jag dock bara och skrattade! Hur fan får man ihop det som Quentin? Jag vet inte.. och tur är väl det asså! Klart är i alla fall att ingen gör film som honom!

Idag har det varit en ganska soft dag!
Lite sovmorgon - Kort pratstund med Kajsa - Konstigt besök på brunnen - Otrevlig gubbe - Invandrarsnack - Insamling av pengar - Diska - Fika med Carro - Skolarbete med Carro - Handla med mamma - Långpromenad - Baka rabarberpaj -  Pulp Fiction! - Min dag i korta drag!

Nu väntar sängen!
Hejdoo

rapportering från axe-fabriken

host host, ja nu kan jag faktiskt kalla lägenheten för en axe-fabrik! Varför då då? Jo, min kära bror som inte förstått sig på det här med "doft"! Jag menar, hallå.. Axe!? Det hade jag också.. i femman! Det luktar starkt, det luktar skit, strålen är så stark att man ofta får en halv liter över sig och lukten försvinner inom en timme typ.. Det enda jag skulle kunna tänka mig att använda som det står Axe på är shampoot med toft av tigergräs med peeling! That's it! OM man skulle ge bror en flaska med riktig parfym så kan han lukta bättre, längre och jag kan andas bättre!

Nu när jag anländer till Söderköping ska jag och Patricja till Brunnen och försöka få ihop lite att prata om till vår guidening! Jag blev supperstressad över detta imorse, men va fasen.. det löser dig! Ursäkta mitt fjortisutryck men: ORKA!! Fan asså, jag orkar inte mer skola!

Nu ska jag väl göra nåt vettigt.. eller surfa lite..hmm...

med en cider i var hand

Gårdagens lilla fest blev riktigt nice! Dock var dn väl ganska seg till en början men där fanns en trevlig norrman, min märkesbögkompis och lite andra! Lite vin på det och det blev perfa! Magnus hade hittat en gigantisk flaska som vi drack upp utan problem! :) Lite senare på kvällen bestämdes det att vi skulle till Palace! Shit tänkte ju jag som är så liten! Får ju inte komma in! Men vi chansade och begav oss och tro det eller ej, men jag kom in! :D Hehe! Där träffade jag Sanna som verkade va på partyhumör, träffade också bästiskudinen och några av hennes vänner! Haha, men det roligaste var Ida, en tjej som kom fram ganska oväntat och vi snackade lite! Hon verkar astrevlig! Hon fick t.o.m mitt nummer! Typiskt.. de enda jag kan ge mitt nummer till är tjejer.. Men vi sa att vi ska ta en fika! Hoppas hon hör av sig? Ehhmm.. lät jag hetro där? Tro mig, det är jag inte! Women are for friendship, Men are for fucking!

Nu ska ja sova eller kolla på film!
Ciao

nu får du vara social med dig själv

sa magnus åt mig att vara nu! Han är i duschen och jag sitter och väntar! Vi ska nämligen på fest snart och jag hoppas dett det blir skojigt! Han pratade om att han vill gå ut sen, och visst, det är väl kul! Men eftersom jag är så liten kommer jag ju typ inte in nånstans idag.. vi får se hur det utvecklar sig!

Har haft en jättehärlig lördag! En efterlängtad sovmorgon fick jag och kunde gå upp utvilad! En soft och god frukost fick jag också, men efter det fick jag snabba på lite för jag, mamma, vår arbetskamrat och hennes sambo + två härliga vovvar begav oss till Sörping och åt glass på Konfekthörnan! Väl tillbaka i civilisationen (Norrköping) gick vi en lång mycig promenad runt strömmen och när vi var på väg hem gick vi förbi Fräcka Fröken - Kungsgatan, där fanns ett ledigt bord i solen som vi genast snodde till oss! Där blev det två öl var och vi satt verkligen och njöt av solen och det goda ölet!

Soft och härlig lördag med andra ord och nu är det party party som gäller!

Nu ska vi nog ta ett glas vin!
Senare bege oss..
Imorrn SKA jag städa, inga undanflykter!

Ciao

mig själv igen

Jag har faktiskt blivit av med min desperata "jag-vill-ha-en-pojkvän-nu-känsla". För ett tag sen var jag faktiskt desperat och kände mig erkligen ensam - saknade någons armar omkring mig och hans fina ord och kyssar! Nu lät det som jag uplevt detta.. vilket jag inte har! Men nu har behovet en pojkvän försvunnit! Vart tog den vägen då? Jag vet inte om jag vill leta för det är ganska skönt att inte sitta och tänka på hur ensam man är jämt! jag kanske hittar nån snart, kanske inte.. Just nu bryr jag mig inte!

Detta har även lett till att fler positiva saker följt med, jag börjar känna igen mig själv efter att ha varit annorlunda ett tag. Den översociala och rastlöse Jockie är tillbaka, skönt, det är den jag är! Jag har fått städmani, mitt rum är KAOS - Måste städas! På lördag ska kladhögen försvinna, alla småsaker ska in i sina lådor, garderoben ska städas, växterna ska vattnas, det ska dammas och dammsugas! Härligt va? Mitt shopping-sug är tillbaka det också! Bra för själen - mindre bra för plånboken..

Jag måste verkligen fixa mitt Photoshop! Jag saknar det väldigt mycket! Att inte kunna pyssla med bilder och göra roliga bilder till bloggen är jobbigt!

Nu ska Herr Joakim gå och sova!
G'natt

Nu kommer aldrig tillbaka

Nu såhär i slutet av gymnasiet är känslorna väldigt blandade! Eftersom mycket fokus den senaste tiden har legat på framtiden glömmer jag bort att tänka på nuet. Jag har sommaren med jobb, party, bad, sol och slappande i tankarna. Men det största som stjäl mina tankar är hösten; Ska jag jobba? Ska jag plugga? Vad ska jag plugga? Om jag inte pluggar, hur mycket kan jag jobba? Hur ska jag fördriva den lediga tiden? Alla dessa tankar på framtiden gör att man glömmer bort nuet, ett nu jag tror att jag kommer sakna om några månader. Jag kommer inte sakna själva skolarbetet! Som jag sagt många gånger tidigare dör jag på skolarbetet, har ingen ork eller inspiration till det överhuvudtaget! Det positiva jag kommer sakna är vardagen i skolan. Att hela tiden ha sina underbara vänner till hands, att sitta och fika i skolan på rasterna och spela Uno och TP, att råka gå hem en lektion tidigare och fika på "stan" eller hemma hos Emma, att ha massa roligt folk omkring sig som man känner, att ändå inte helt ha fullt ansvar för sig själv utan det finns folk som bryr sig om mej och det jag gör. Att gå i skolan med ett uppdukat bord som är serverat! Detta kommer jag sakna något oerhört, när det väl försvinner!

Nu är det inte långt kvar och jag försöker nu intala mig själv att njuta som en galning av tiden i skolan fast jag är så trött på den! Det är nite helt lätt, men jag ska njuta av sällskapet med alla fina människor i skolan - Nyströmska! För jag kommer sakna den!

school update

Haha, jag har nog skrivit mitt sämsta prov någonsin nyss i geografin! Men nu är det klart iaf! En grej att bocka av på listan! Förut var en som bott i Kanada och föreläste, riktigt bra! Jag vill åka dit!

Nu ska jag och Carro försöka jobba samhäll och lämna in arbetet som skulle vart klart för typ två månader sen.. jaja!

Ja vill åka hem nu!

Kram

Nutid & Framtid

Jag prioriterade faktiskt bort guidningen i S:t Anna idag, sorry sorry! Men jag kände att ha "skola" i 4 h extra bara för en redovisning.. nej, det valde jag bort! Jag åkte hem och satte mig på balkongen och pluggade geografi istället! Så nu har jag nog skaplig koll tror jag, ska dock läsa igenom några sidor en gång till..

Efter plugget blev det en promenad med Magnus, trevligt trevligt! Hehe, nej det blev inte bara en promenad! Vi råkade visst hamna på Världens Bar. Där upptäckte jag att jag var så hungrig = Kycklingburgare med öl och sen en latte! Riktigt mys faktiskt! Och nu har Mangiz börjat på Kolmården, hehe, får mig nästan att längta tillbaka när jag jobbade där! Jag saknar kanske inte att vänta på de tjocka lammkorvarna som aldrig blev klara, slushen som drog till sig en miljon getingar, korv och bröd som inte hunnit tina och inte heller att räkna växelkassan i värmen.. Saknar dock att det var kul, trevliga kunder (oftast.. eller ja.. vi säger 50/50), jobbarkompisarna. Det var ändå en kul erfarenhet!

Jockie har nu faktiskt sökt in till universitetet, han vet inte än till 100 % om eller vad han ska plugga, men det tar jag ställning till efter sommaren, men detta har jag sökt:

Program:
1. Lärarprogrammet, Språk & Kommunikation, LiU
2. Kandidatprogram Geografi, SU

Fristående kurser:
3. Engelska, grundkurs, LiU
4. Spanska, grundkurs, LiU
5. Psykologi, grundkurs, LiU
5. Geografi, grundkurs LiU
6. Beteendevetenskap, grundkurs, LiU

Något av det ska väl passa förmodligen..
Nehepp, nu ska jag fixa iordning mig inför natten och läsa geografin.. blää..

Buena Notte

Ajm bäck!

image311
© Joakim Halldén

Nån mer som längtar tillbaka till Italien?


Woops! Det blev visst en till semester!
Men nu har jag faktiskt fått blogginspiration och är även sugen på att stajla om den!! Vill ha en egen bild i headern och lite sånt.. men jag är ju inte överteknisk som alla vet vid det här laget (nej, jag tänker inte på min telefon :p)
I needa help!?

Våren är här med sol och fågelsång! Det är skönt och mysigt, funderar nu starkt på att ta en kvällspromenad eftersom det var barnfritt när mamma och kompis skulle ut och ta en öl! Tragiskt, jag vet, att vilja dricka öl med sin mamma! Men jag har faktiskt en väldigt trevlig mamma som man kan dricka öl med! Jag får väl hitta på nåt annat = Gå en promenix!? Undrar om jag kan hitta nån som är på? Jag är ju ändå översocial..

Nu är det inte långt kvar till studenten, men har ett litet berg av skolarbete som ska betas av innan! Såå sugen på det! Nä!

På med jackan och kanske solbrillorna, ring en vän och ut och vandra, det ska jag nog göra nu!

Arreviderci!

nä, ja stannade hemma ^^

Ja det gjorde jag. Hade egentligen bara en lektion idag, resten är bara självständigt arbete och så ska jag inte vara med på sista! Ska nu fixa mig lite och sedan plugga naturkunskap! Trots att det är en hel del att hålla reda på känns det ganska lugnt! I svenskan ska vi skriva ett reportage.. Jag undrar om jag ska göra ett reportage om Seaside eller ett resereportage om Rimini.. får se!

Sen ska jag och mamma jaga fiskar och gå ner med dem till akvarieaffären, skiten läcker och vi har nån alg-gegga/växt som sprider sig överallt och den går inte att få stopp på. Vi får nog också erkänna att det inte var såå roligt med ett akvarium som vi hade trott. Visst det är roligt när det är fint (och helt)! Men vi erkänner oss besegrade och gör oss av med skiten!

Ska också gå på stan en sväng och växla pengar till Rimini, köpa ett par sköna/fina vårskor, undersöka om jag får låna en resväska eller om jag ska köpa en, också köpa en liten påse för vätska för handbagaget!

Ska också klippa mig (Äntligen!!) och slinga! Hoppas det blir fint!

Nu ska jag dricka upp mitt morgonkaffe och klä på mig!

Ha en fin dag!

vår, vår, älskade vår

Våren är här, eller den var iaf här idag! Jo lite olika faktorer som alla tillsammans visar att våren är här med dunder och brak!

♣ Halvars har öppnat
♣ Fräcka Fröken har öppnat sin uteservering
♣ Jag har sett en kille i shorts
♣ Människor sitter och solar på bänkar i hela stan
♣ Färjaregården har öppnat på helgerna
♣ Blommor och gröna blad börjar hoppa fram här och där
♣ Jag för min egen del satt och pluggade i solen på balkongen och blev t.o.m lite svett!

Är det inte sååååå härligt?? :D

Förörvrigt rullar livet på, nu är det inte långt kvar tills vi åker till Rimini! Ska verkligen bli såå skoj!

Nu ska jag göra mig iordning och se ett Desperate Housewives-avsnitt!
Ciao