Emmorna och Pontus står på schemat!

Igår hade vi faktiskt två intressanta och roliga föreläsningar! Dessutom var båda föreläsarna riktigt bra! Den första handlade om Barnperspektiv och barns perspektiv och den andra handlade om Ungdomskulturer! Det bröt trenden av de ganska tråkiga (enligt min mening) föreläsningar vi haft tidigare! När vi kom ut från sista föreläsningen hade vädret slagit om och det blåste svinkallt och regnade! Ush! Vi blev iskalla och genomsura på vägen mot tåget. Men men.. På tåget satt jag med Matilda och en annan tjej som jag tror heter Malin. Supertrevlig! Det är så roligt med lärarprogrammet för det finns så många trevliga och roliga människor! Man kan båda skoja och prata djupa saker med dem och det gillar jag!

Idag står självstudier på schemat och jag ska välja ett case för kursen! Hmm.. Får se om jag hittar något!

I eftermiddag ska jag träffa Emmorna och luncha eller fika får se vad det blir! Myspys!

Ikväll kommer Pontus på filmkväll, tror vi ska se Yrroll! Jag har faktiskt inte sett den än, ja vet dåligt! :)

Nehepp, dags att ta tag i sitt liv!

Ha en fin dag allihop!

Skojsigt!

Tänk vad chokladkaniner får gå igenom!

En ledig tisdag

Imorse gick jag upp som tänkt och duschade och gjorde mig iordning! Och sen ringde jag Matilda för att höra vilket tåg hon skulle ta, men hon hade precis vaknat så vi bestämde oss för att strunta i föreläsningen idag! Tror inte den var så viktig ärligt talat!

Istället har jag haft en mysdag med mamma, vi har gått på stan och jag shoppade för första gången på 3,5 månader, det ni! Det måste vara rekord för mig! Det blev lite nya kallingar, var i behov av det! Beställde också Photoshop Elements på DS Store, ÄNTLIGEN får jag mitt älskade Photoshop tillbaka! Gud vad jag har saknat det! 

Vi strosade runt lite och tittade på allt möjligt också! När vi var klara gick vi och fikade på Broadway för första gången! Jättemysigt ställe verkligen! Dit ska jag gå fler gånger, mysig inredning, trevlig kille med 50-talslook i kassan och god Latte och Love Cake (Kärleksmums)! Att sitta där och lyssna på 50-talsmusik och fika var supermys! 

Nu väntar middag och efter det kommer Emmorna på kvällskaffe! 

Såå skönt med en ledig dag! Det var jag i behov av, jag känner dock att nu har nog mamma smittat sig med sin förkylning! :/ Så fram med pappersnäsdukar, nässpray och C-vitamin!

Pussen o Kramen

Skolan rullar på..

Ny kurs - ny ångest! Hehe, nej så farligt är det väl inte, men ett höstlov (som alla andra elever har) hade ju suttit fint! Lämnade in min första (hem)tenta i fredags! Får se hur det går med den! Hoppas att jag inte blir underkänd i alla fall, isf får man göra omtenta under kursen vi påbörjat nu och det blir nog ganska jobbigt! Så snälla, snälla gulle-tutor! Det kanske inte var det bästa jag presterat, men låt mig få godkändt i alla fall!! Idag tog jag Campusbussen med Hillevi från klassen i PA1, vi åkte tidigare för att förberede kursutvärderingen av PA1 - Läraren och skolan som förövrigt var mycket lärorik och intressant! Efter introduktionen i nya kursen och utvärderingen av den gamla gick vi upp till universitetet och köpte den nya artikelsamlingen! Vi gick även från Universitetssjukhuset på morgonen till Nationernas Hus (Föreläsningssalen i centrala Linköping) och jag gick sen från bussen hem! Jag har alltså rört på mig en del idag och haft det trevligt med Hillevi, vi pratade seriöst HELA dagen, pratkvarnar som vi är! Alltid kul med människor man verkligen kan diskutera och prata om allt med! :)

Nya kursen heter "Läraren och kommunikationen" och den verkar intressant men samtidigt jobbig! Jag börjar verkligen längta efter att få börja med ämnena!

Detta är min plan:

1. Plöja igenom detta första år!
2. Läsa Geografi nästa år och efter det
3. Ta sabbatsår eller halvår och åka till Sydamerika och jobba som volontär och efter det
4. Läsa Spanska som jag förhoppningsvis lärt mig bra i Sydamerika!

Låter det som en bra plan? Ja det tycker jag iaf!

Nu väntar sängen och lite läsa om Barn/ungdomar och komminikation!

Nattinatt

"Men dom kan väl försöka se lite söta ut!?"*

Från igår kväll, men gick inte att publicera då:

Så gick denna onsdag utan särskilt mycket läsande för min del! Men struntar i det faktiskt! Jag får vara noga med att sätta upp tider nästa vecka för plugg och ta examinationen en bit i taget! Om jag bestämmer mig för att skriva en sida per dag typ (vilket är väldigt lite med 1,5 i radavstånd) så kommer det funka! Kommer då också hinna repetera kurslitteratur och få in den i texten, men det är inte lätt! Vi ska få med huvuddelen av litteraturen som består av åtta böcker, ca tjugo artiklar + läroplanerna! Suck.. inte lätt asså! Men jag vet ett sätt som nog kommer få det att fungera: jag går till biblioteket; där finns ingen tv som stör, ingen tillgång till internet om jag tar med mig datan, inget folk som stör (För på bibban är det väl tyst!?) - man har helt enkelt gått nånstans, det har blivit ett litet projekt och kan då se hemmet som en pluggfri zon - förhoppningsvis! Detta är min plan iaf och om jag gör som jag tänkt kommer det antagligen inte bli så betungande!

Nu ikväll tog jag en fika med favvo-kussen på Världens Bar, latte, muffins och en te blev det! :) Svullo... Aja, det var mysigt iaf! Alltid lika trevligt att träffa den bästa kusin som finns! Vi pratade mest om våra liv som vanligt, hennes och mitt liv är ganska lika! Det kan beskrivas som en rak linje! Inga dalar men heller inga berg! Det är bara okej hela tiden, aldrig extrem glädje - aldrig extrem sorg! Stabilt kan man väl sammanfatta det! Dock känner vi både att snart får denna linje gärna börja darra lite så det händer nåt!!

Nu ska jag läsa i min bok, snyft har redan läst halva och jag gillar verkligen den här! Men som tur är har hon skrivit en ny och jag väntar på att den kommer på pocket snart! :D

Sov gott allesammans!
Pussis o Kramis

*Favvo-kussens kommentar om estet-tjejer på krogen! ^

jockie vill inte...

Onsdag - dagen mitt i veckan känns det som, egentligen är ju det torsdag, men torsdag känns ändå så mkt närmare helgen! Här sitter jag och borde repetera kurslitteratur! Men har ingen större ork till det faktiskt, tror det kommer vara lättare att kolla upp i litteraturen när vi fått frågorna till examinationsuppgiften! Ush, ångesten är på väg asså! Eller den är redan här! Men jag ska klara av skiten, det ska jag!

Imorgon på seminariet ska alla gå igenom litteraturen och på fredag ska jag och Philip och någon annan om någon är på gå igenom litteraturen igen när vi fått frågorna! Det är ju alltid bättre att vara flera så man kan diskutera tillsammans!

Nu ska jag fortsätta städa lite och sen måste jag faktiskt gå en sväng idag!

Ha det fint!
Kram kram

engagerade jockie..

Kom hem för en timme sen ungefär, har haft seminarium med opponeringar idag! Det gick väldigt bra faktiskt! 
På seminariet utsågs också två representanter för vår klass ut till den stora kursutvärderingen! Och såklart blev jag en av dem! Det är liksom min grej, att antingen självmant engagera mig i saker eller så tycker folk att jag ska vara med i olika saker. Jag har varit med i elevråd, har varit kamratstödjare, jag har fått prata och göra reklam för de skolor jag gått på och engagerat mig i andra projekt! Men faktum är att jag gillar att engagera mig, det är roligt, utvcecklande och jag känner att jag gör nytta! :) På vägen hem satt jag och Maria från klassen och praade om många roliga saker! Hon är så skön den tjejen asså! :D

Nu ska jag snart äta lite och sen blir det att läsa kurslitteratur! Wihoo!! Not!

Kramkram

Gå tillbaka!

phantom-canyon-road20.jpg


Jag måste gör mer utav mina dagar! Jag hatar att vara understimulerad vilket jag är nu! Jag är rastlös och känner bara för att göra saker! Typ frustrerad! Jag skulle ju kunna lägga mer tid på plugg men det stimulerar ju inte direkt på det sättet. Dessutom tog jag en liten paus nu innan Examinationsuppgiften presenteras! Nästa vecka kommer bara att bestå av plugg egentligen! Så nu råder lugnet före stormen!

Så idag oppopnerade jag och gruppen på en uppsats inför imorgon! Det gick bra, dock var vi nog väl elaka för när jag kom hem och skulle renskriva på datan (såklart fick jag göra det, även om vi lottade) så kunde ja inte stå för det vi sagt så nu är opponeringen betydligt snällare! :) Efteråt tog jag en fika med Sofia på Wayne's och pratade om allt möjligt! Vi pratade bland annat om religion, och gosh säger jag bara, hon och jag lever verkligen i två helt skilda världar! Men alltid intressant att diskutera! :) Efter gick jag hem och ja jag har väl inte gjort nåt direkt, utom att laga mat, plugga och glott på tv!

Jag anar att frustrationen beror på en sak, en jobbig sak som jag bara måste banka ur huvudet! Fan asså, jag måste vända och gå tillbaka från en väldigt farlig stig jag gett mig in på! Det är uppförsbacke tillbaka bara, men jag ska upp tillbaka! Annars kan det bli en vääääldigt jobbig väg tillbaka sen...

Imorgon står seminarium på schemat!
Dags att gå och lägga sig och läsa bok! 
Puss puss

Yay! & Why? - Jockies egna inne o ute!

Yay!

1. Clementiner - äntligen är de här! Mums!
2. Hösten - vackert, kallt och mysigt!
3. Min klass på LiU! Gillar den!

Why?

1. Päls - Varför? Kommer aldrig bära det!
2. Examinationsuppgiften som är på G - ångest!
3. Singellivet - härligt ibland men det känns som jag kan det nu! :/

Läsning av varierande nöje!Imorse kände jag mig lite risig och med tanke på att det i skolan inte kändes speciellt viktigt så stannade jag faktiskt hemma! Riktigt skönt faktiskt! Har haft slö-morgon men god frukost och läst lite i "Livstid" av Liza Marklund. Det tråkiga med universitetet är att man har så mycket att läsa.. så skönlitteratur blir det inte så mycket av tyvärr! Men jag tar mig tid att läsa annat än bara kurslitteraturen! Det är rena njutningen att läsa vanliga böcker nu! När man läser kurslitteratur med det akademiska språket och med källor insatta i texten som gör att läsningen stakar sig älskar man vanliga böcker med ett läsbart språk! Men har även en del kurslitteratur att läsa idag; ska läsa om grupparbeten och vuxnas studier!

När posten trillade ner ur brevinkastet går man såklart med förväntningar dit för att kolla om det kommit nåt skoj till en själv! Denna dag var inte en sådan dag! Det första jag öppnar är från Landstinget i Östergötland, där det meddelades att jag fått en tid om rötgen för skoliosundersökning! Ska mest kolla så att allt ser bra ut efter operationen! Shit! Det var länge sen jag var på rötgen sist, i mellanstadiet tror jag! Så jag är lite nervös faktiskt, eller väldigt nervös vissa stunder! Jag ser framför mig att något ät fel; att jag måste opereras igen, avbryta min utbildning, rehabilitering, risker med skiten! USH! Jag orkar inte! Men ska försöka att inte gå händelserna i förväg! Troligen och förhoppningsvis är det inget!
 
Det andra som trillade ner var en dyyyyr telefonräkning! :/ Ush ush! Får skärpa mig lite nu alltså!

Nu ska jag städa lite grann, stryka lite tvätt och läsa kurslitteratur!
I eftermiddag ska jag fika med Emmorna och Carro! Mys mys mys!

Ha en fin dag!
Det ska jag också försöka ha och inte tänka på röntgen!
Puss

Mumms!


Många förknippar hösten med regn, kyla och rusk! Och visst, så är det ibland!
Men då kan höstens delikatess plockas fram!

Äntligen dags för Clementiner! Det är ju sååååå gott!!!!!!

Mr & Miss IdolKevin Borg - Hom am I supposed to live without you

Supersöt och superduktig! Tyvärr fanns inte Footloose-klippet på Youtube, där var han grym!
Anna Bergendahl - Love you I do

Seriöst, bästa rösten jag hört i Idol! Hon är så grym!!

Etisk konsumtion?Ännu en video där PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) visar upp hur djur som tvingas tillfredställa människans ytliga behov av päls, läder och ull! Jag börjar nästan gråta! Och jag gråter aldrig!

Jag blir chockad över att se dessa hemska bilder, när det gäller päls har jag alltid vetat hur det ligger till. Men med läder och ull!! Jag hade ingen aning! Jag trodde att man rakade av fåren ullen och sedan lät dem leva, att ullen togs bort för att det var bekvämare för dem i varma klimat.. Jag hade tydligen fel.. eller finns det "etisk ull"? Någon som vet får gärna kommentera och svara!

Vad gäller läder har jag vetat att det inte är det bästa för djuren. Kanske har jag varit naiv när jag trodde att läder endast kom från kor där köttet tillvaratogs!? Jag måste erkänna att jag själv har tre skinn/läderväskor och nu skäms jag när jag bär dem! Frågan är, om jag ska göra mig av med dem; bränna dem eller sälja dem och köpa andra (som inte är av skinn) istället? Eller ska jag behålla dem? De är ju redan köpta, men jag vet nu att jag aldrig kommer köpa nån mer skinnväska, skinnjacka eller skinnskor! Men där djur används för sitt kött anser jag ändå att man ändå kan ta tillvara på skinnet! Då kommer nästa fråga, ska man äta kött? Hur etiskt är det? Om jag ska kunna skriva allt detta med rent samvete borde jag ju vara vegetarian! Och det har jag provat i ca ett halvår, men jag gav upp! Maten blev så tråkig! Substituten för kött tilltalade mig till slut inte alls! Frågan är om jag ska göra ett nytt försök..?

Vad ska man då köpa istället? Produkter av bomullsmaterial (bomull som konstbevattnas och besprutas otroligt mycket), konstgjorda material (där plast ingår vilket inte heller är bra för miljön)! Dessutom tillverkas ju nästan alla våra kläder och accesoarer av underbetalda personer i tredje världen! Våra produkter förstår deras miljö (konstbevattning av bomull och utsläpp av kemikalier från industrierna). De är otroligt underbetalda och tvingas jobba i osäkra miljöer nästan dygnet runt!

Det är extremt svårt att vara en etisk konsument i dagens samhälle! Vårt konsumtionssamhälle leder till miljöförstöring, lidande för djur, lidande för de människor som tvingas tillverka de saker vi använder och det leder till en stress för oss själva där vi "tvingas" hänga med i trender och det leder till att våra plånböcker blir tunna!

Jag försöker köpa ekologiska kläder! Har några plagg, men det är svårt att hitta! Om någon läser detta som vet vart man kan köpa ekologiska och etiska kläder accesoarer! Hör av er! Faktum är att jag är väldigt modeintresserad, jag älskar mode och kläder! Så att förena mitt engagemang gör djuren och mitt intresse för mode är svårt! Det gör att jag inte kan klaga på andra som gör fel, för jag gör själv fel! Hur skapar man en bra balans? Går det att ha ett etiskt konsumtionssamhälle? Kommer människan överge sin ytlighet och då låta bli djuren?

Dessa är mycket svåra frågor och jag har inget svar! Huvudsaken är ändå att det finns folk med ett engagemang att förändra! Tillsammans kanske vi kan åstadkomma något!

Lördagen såg genast ljusare ut..

Halloj!
Idag hade ja planerat att gå upp skapligt, ha lite hemma-spa, äta en god och nyttig frukost och gå en sväng!
Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, vaknade halv ett, åt iof en god frukost, men har varken gått eller haft hemma-spa!

Jaja! Först såg dagen mörk ut, alla är typ borta och det såg ut som jag skulle sitta hemma och glo på film hela kvällen! Men ett samtal till Favvo-kusin Angelica räddade dagen! Ska dit på lite party sen! Wihoo! :D De ska till Palace sen.. får se om jag kommer in.. hoppas verkligen det! Annars blir det väl att gå hem, men det gör inte så mycket, då kommer jag vara skapligt pigg imorgon och hinna plugga lite!

Så nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite! Kanske hinner med den där promenaden trots allt!?
Hoppas i har en trevlig lördag!

Kram kram

Favoriter/det som finns just nu;

KLÄDER
Skor:
 Vita från Legend, de är snygga! Tyvärr åker sulorna upp i hälen! :/
Sneakers: Svarta från Vagabond.
Jeans: Mina mörkblå Nudie
T-shirt: Min svarta fina t-shirt från Theese Glory Days
Underkläder: Svarta Calvin Klein (Gillar svart! ^^)

ACCESSOARER
Väska: Den bruna från Fred Perry

Plånbok: En mini-sak från Åhléns, går typ i sex kontokort + lite sedlar = perfekt!
Solglasögon: Har ett par "Dokusåpakändis-bågar" från Ray Ban, men vill ha ett par pilotisar i samma märke!
Klocka: Min fina svarta från Calvin Klein1

BADRUM
Tandkräm: Aquafresh - Ice whitening
Tvål: Fruity - Country Fresh
Parfym: Gucci - Pour Homme
Medicin: Använder ingen..
Vitamin: C-vitamin vid ev. förkylning!
Huvudvärkstablett: Använder typ aldrig men isf Panodil Zapp

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa jordgubb/lime eler Loka Smultron.
Vin: Rött!
Bröd: Grova goda frallor från något bageri.
Glass: Ben & Jerry's - Cookie dough

HEMMA
Säng: Nån från IKEA.. tror jag..
Lakan: Vita.. 
Espressomaskin: Har ingen men borde skaffa.
Kylskåp: Vanligt vit!

ÖVRIGT
Frisörsalong:
 Blandade..
Bank: SEB.
Mobiltelefon: LG Prada.
Färdmedel: Buss, tåg eller spårvagn!

FÖRSTÅ!!!!Jag blir så jävla förbannad på alla fjortisar (och alla andra också förresten) som hakar på höstens päls-trend! Asså... FATTAR NI INTE??????????????????? Tycker ni att det på något sätt är minsta lilla försvarbart att ta på er ett plagg med päls? Titta bara på filmen! Och denna är inte den värsta jag sett, långt ifrån! Hur kan det vara försvarbart att dessa djur behandlas på detta sätt bara för att fylla ett ytligt behov hos människan!? Det är inte så att vi behöver pälsen! Det finns tonvis med andra material! Jag förstår bara inte! Dumma, jävla industri! Men den finns såklart bara för att det finns en efterfrågan! Så jag uppmanar att alla som håller med mig gör sina röster hörda så vi kan motverka detta! Ett dåligt exempel är Blondinbella som förespråkar päls både här och där! Hon medverkar ju i så många fina saker och verkar vara världens gulleunge! Men utan minsta notis om hur djuren behandlas förespråkar hon gärna päls!

Jag blir både förbannad och ledsen!
JAG KOMMER ALDRIG BÄRA PÄLS, ALDRIG!

eco-healthy breakfast


© Joakim Halldén
En vacker morgonhimmel förra veckan!

Försov mig idag så jag kunde inte åka till Linköping för info-söket! Så nu sitter jag här och kollar runt efter artiklar om genus i skolan, har hittat en bra iaf, dock är det ett examensarbete. Får höra med min tutor om det funkar, annars måste det vara vetenskapliga artiklar man använder sig av! Får se om Cissi hittar nåt bra!


Angående rubriken så är det det jag äter! Det mesta är nyttigt och ekologiskt! :D

Filmjölk (eko) med Torkad Ingefära (bra för matsmältningen)

till har jag

Knäckemacka (eko) med Bregott (eko), skinka (inte onyttigt iaf) och gurka (nyttigt)

efter blir det

kaffe (eko, men kanske inte jättenyttigt) med mjölk (eko) i!


Efter frukosten ska jag fixa till mig och gå och köpa något slags fika till klassisarna som kommer!
Hoppas jag hinner stryka (!?) innan också!

Hoppas ni har en trevlig dag!

I made the right choice!!

findus_glad.jpg


Idag stod seminarium och middag hos pappsen på schemat! Seminariet gick bra, vi såg en sekvens ur filmen "Freedom Writing" som jag bara mååste se resten av! Den verkar hur bra som helst! Får höra med Philip som hyrde den idag om resten var lika bra som snutten vi såg! När jag satt på seminariet fylldes jag av en varm och härlig känsla att jag verkligen valt rätt! Läraryrket känns nu helt plötsligt solklart! Väldigt skönt måste jag säga! Jag längtar efter att planera lektioner, möta elever, hjälpa människor att utvecklas, studera de ämnen jag är intresserad av så jag kan undervisa i dem! Nu känns allt super med utbildningen! Wohoo!

Jag måste ge beröm till vår klass och då speciellt killarna! Det märks att jag klivit in i en vuxnare värld där vissa fördomar inte längre finns! Jag känner att jag får vara den jag är, med alla! Killarna stöter inte bort mig eller behandlar mig annorlunda för att jag är gay! Det är underbart! Det var iof inget problem i förra klassen heller men det är ändå annorlunda nu! Superskönt! Jag kan liksom prata med killarna på ett naturligt och icke-krystat sätt, tidigare har jag väl inte haft några större problem med detta men nu kan jag prata eller sitta med killar utan att känna behovet att rusa till tjejerna direkt! Även om det såklart alltid känns mest naturligt och bäst att prata med tjejer.. Klassen som helhet är verkligen bra och det finns många härliga personer! :D

Nu ska jag krypa ner i sängen och ställa klockan tidigt för imorgon ska vi få en genomgång om informationssökning i LiU:s datasystem! Tror det kommer vara väldigt nyttigt. Cissi och jag ska också försöka hitta en vetenskaplig artikel till vår rapport! Vi ska vara där 08.00 = tidigt! Men efter två veckor av tidiga morgnar under praktiken i Finspång kanske jag vant mig!? Återstår att se.. Sen ska vi tillbaks till Norrköping och jobba med rapporten hemma hos mig!

Hoppas även på att hitta nån att hänga med imorgon kväll! Är ruskigt sugen på att gå och ta ett glas vin och snacka skit! Får se om nån är på!

Time for bed!
Natti

Seriös & Ambitiös


                         

 

Idag har jag faktiskt varit ambitiös och duktig! Dock är det massor att göra för att jag inte börjar i tid! Ska försöka hinna ifatt nu och skärpa mig för jag märker hur mycket bättre jag känner mig när jag faktiskt läser de sidor jag ska och gör mina uppgifter! Jag håller på att byta ut fan-jag-måste-verkligen-göra-mer-känslan mot shit-vad-bra-det-känns-när-jag-faktiskt-gör-det-jag-ska-känslan! Idag har Olga Dysthes bok "Det flerstämmiga klassrummet" stått på schemat där hon jämför tre klasser och hur de använder "skriva-för-att-lära" som metod! Riktigt intressant faktiskt! Har själv fått lite tips både hur jag ska använda mig av det i mina studier och hur det kan användas när jag börjar jobba! Jag har också varit duktig och skrivit läslogg vilken ska avslutas nu när ja ska läsa klart de sista sidorna!

Jag har två kapitel att läsa ur Eva Hammar-Chiriacs bok "Handbok för grupparbete", men kommer faktiskt inte orka med det ikväll! Så jag ska gå upp tidigt imorgon innan seminariet och läsa då!

Jag fick en skön paus när Emma och Emma kom och tog en kopp kaffe! Alltid lika mysigt och vi har alltid lika kul!

Nu ska jag läsa klart, skriva läslogg, ta en dusch och sen gå och lägga mig! Jag har börjat lyssna på radio innan jag somnar! Det är underbart! Jag somnar fort! Jag lyssnar aktivt i kanske en halvtimme sen blir jag tröttare och tröttare, drar hörlurarna ur öronen och somnar bums! När jag lyssnar på radion finns det liksom inte plats för massa andra tankar som håller hjärnan igång utan den hjälper mig att stänga av! P1 ska det vara, eller P4 med Karlavagnen!

Godnatt allihopa!
Puss