tisdagsmorgon

Jag är såå dålig på att blogga! :P Jaja, Wha'eva!

Ska snart åka till universitet och först ska vi börja jobba på vår rapport vid 10.00 och sen är det seminarium 13.15-16.00. Jag älskar den akademiska kvarten, alltså att man alltid börjar kvart över! Helt underbart! Vet inte riktigt varför men underbart är det! Något som inte är lika underbart är allt vi har att läsa, måste börja läsa "Det flerstämmiga klassrummet" av Olga Dysthe på riktigt nu, tur att ja e ledig imorrn.. och så ska intervju som metod lämnas in!

Jag har inte riktigt kommit in i studentlivet och dess lästakt än känner jag, men förhoppningsvis kommer det!

Efter seminariet blir det fika med nolle-tjejerna! Mys!

Ha en bra dag!

mulen fredag..


Era barn kommer va i trygga händer när  The Gang tar examen! Mohaha!

Fredag - veckans bästa dag! Dock tycker jag inte riktigt att det känns som fredag! Det är mer en höst-söndag tycker jag och det kanske beror på att det är kallt och mulet och jag gör tråksaker! Jag har ingen skola idag iaf, jag har så kallade självstuder.. Frågan är hur mycket man pluggar då egentligen asså. Detta är min fredag:

♣ Stryka t-shirts, skjorta, finbyxor och chinos.
♣ Skriva en skoluppgift: Intervju som metod
♣ Plocka lite här hemma
♣ Gå över till morfar och lämna böcker och kanske ta en fika
♣ Ikväll ska jag till Linköping för en liten fest med The Gang! Hoppas på en kul kväll!

Nu måste jag skriva den där tråkiga uppgiften!
ha det fint!

Hösten är på ingång..

Det märks att hösten är på väg med stormsteg! Det är liksom kallt! Vissa träd börjar sakta färgas i gult och orange och rött. Snart står de där nakna och spretiga och väntar på ännu en vår där de får visa sin grönska. Vi ska ta vara på tiden som är nu, det är faktiskt en av mina favorit-tider på året, den tidiga hösten då det är härligt kyligt och allt är på väg in i dvala. Jag älskar hösten! Den är nog min favorit! Dock säger man inte samma sak i november då man är inne i en grå vardag och inget speciellt händer. November (och oktober) är en ganska död tid mellan den härliga sommaren/tidiga hösten och julen och efter det börjar ljuset komma tillbaka! Dock finner jag mysiga stunder i det gråa också! Nu på hösten kan bara mysa ihop sig och ta på sig mysiga kläder och man behöver inte skämmas för sin bleka otränade kropp på en strand längre, man slipper svettas som en gris och man slipper stressen över uteblivna mysdagar i skärgården, nätter med bad, grillmiddagar, färgen på kroppen. Nej nu kan vi gå och vara bleka och bara vara! I love it!

Idag ska jag iväg en sväng till Världens Bar där jag, Cissi och Sofia (och kanske Mathias!?) från klassen ska träffas och göra vår gemensamma intervjuguide! Låter inte så kul kanske, men det är en förberedelse för en intervju vi ska göra när vi nästa vecka ska ut på praktik! I Finspång haha! Men det kan bli ganska intressant och se vad den hålan har att erbjuda! Vi i vår grupp ska vara på Viggetorpsskolan, klass 1-3 den första veckan och andra veckan ska vi vara på Bergska skolan (gymnasiet) där vi ska vara på Natur-Samhällsprogrammet. Tror det kommer bli intressant! Och de har påmint oss om att vi inte får falla in i elevperspektivet när vi kommer ut. Nu är vi på väg att byta till lärarperspektivet och ska liksom bestämma över ungarna! :) Vi ska samlas i personalrummet, Fatta liksom! Vi ska få vara i lärarrummet! ;) Hehe, det kommer nog vara ganska konstigt i början, jag menar så van som jag är vid att vara elev. Därför känns de skönt att börja med mindre barn, det är ju ändå ett bra tag sen man gick i lågstadiet! Att få vara i gymnasiet kommer nog bli helkonstigt.. de kanske bara är ett år yngre än en själv liksom.. Jaja.. jag ser fram emot det och är både förväntansfull och nervös!

Nu måste jag piffa till mig och ge mig iväg!
Btw, har ni sett de nya iPod Nano???? Så jävla coola! Me want!!!!!!!!! Hihi.. kanske man kan unna sig nu är det är höst! Min iPod är lite för stor tycker jag! Vill ha en liten gullig sak! :)

Ha en fin dag!
Puss o Kramiz

Haha.. så kul!Tuffa kissar va? ;)

Grått hele dan'

Idag är det en såndär trist, deprimerad jämngrå mulen-dag då samhället ligger inbakat i dis, stillhet och trötthet! Alla ser trötta och lite smått missnöjda ut. Man ser förresten inte så många, de flesta stannar inne. Undantaget är de som måste hem från jobbet/skolan, gå ut med hunden eller gå och handla. Det är skönt med sånna här dagar också nån gång ibland men idag känns det bara dött!

Klev upp skapligt tidigt och åkte till Linköping för en föreläsning; Intervju som metod. Man kan kanske tycka att det låter lite överambitiöst att ägna en hel föreläsning åt det ämnet men faktum är att det finns massor att tänka på när man gör en intervju! Massor som man inte tänkt på och det sammanfattar den första tiden som student på LiU. Universitetet har öppnat massa dörrar och visar upp en helt ny värld med nya perspektiv, aha-upplevelserna efterföljer varandra!

Jag har en del plugg att göra idag! Har än så länge läst klart kapitlet om Kvalitativa intervjuer och Etiska frågeställningar ur Bryman. Har också läst (håll i er): Rasifierad profilering och utbildning av rasifierade ungdomar med minoritetsbakgrund. Nån som fattar? Nä inte jag heller.. Eller så farligt är det inte med det är en hel del komplicerad text som inte är det mest lättlästa.. den tiden är förbi är jag rädd. Herregud, kommer va värsta proffset på onödigt komplicerat akademiskt språk snart! Jag har Etnisk mångfald i utbildningen: en översikt över politik, forskning och projekt kvar att läsa!

Men först ska jag rensa lite på rummet och fixa lite med maten.. vi åt visst upp allt mos så måste göra nytt så mamma slipper svälta ihjäl när hon kommer!

Dags o ta tag i röran! (igen)
Ha det fint!

Ps. Lycka till Morfar!

F f f f finally...

Joakim borde ha dödsstraff! Han har inte bloggat på 100 år för att han inte haft tid, lust eller ork! Men nu tar han sig i kragen!

 

Jag är numera en universitetsstuderande student! Har inte sjunkit in än faktiskt! Mitt skrivbord ser faktiskt riktigt studentigt ut! En bärbar dator, anteckningsblock, kurslitteratur, en bok, en tekopp, pennor och lite papper! Jag skrev för en timme sen ut mitt första riktiga arbete på LiU - “På båda sidorna om katedern”! Det var lite trixit men nu är jag klar och det känns bra! Har dock hört att min tutor är väldigt sträng när det kommer till bedömning av text.. jag får väl hoppas att jag inte blir halshuggen! =)

 

Under nolle-p hade jag så himla, otroligt askul! Det var fest och lek varje dag med massa sköna människor! Det var Munchen Hoben, Guldrucet, Viva la Mexico, ärtor- och Punschsittning, finsittning och en massa annat! Våra fadderister - FOUL var störstsköna i sina coola dräkter, med sina solisar, sin bistra min och sitt sköna snack! Man såg alltså inte vilka de var under två hela veckor. för de gick runt på samma sätt HELA TIDEN.. även när de var ensamma! Jättekul asså! Fattade inte att de orkade! Under finsittningen avslöjade de dock sin sanna identitet och det visade sig att av dem varit på våra svenska-lektioner på Nyströmska.. lite kul!

 

Har fått nya kompisar också! “The Gang” - Jag, Edina - en störtskön bosnisk dalmas med humor, skinn på näsan, vackert ansikte och världens coolaste sätt, Annica - en blond, snygg och smart tjej som alltid är på gång, Hanna - en rolig och riktigt shysst tjej som man bara gillar direkt och Anna - en söt Motalabo med Stockholms-i i talet och en hyfsat snygg pv.. haha! ;) Jag gillar er verkligen tjejer! Vi kommer rocka loss LiU! =) Vi hade hyfsat bra faddrar, Axel - snygg och rolig och han har bott granne med min släkt utanför Nyköping och vet exakt vilka de är (vad är oddsen liksom??). Sen hade vi tre “mammor” som var snälla och goa men lite väl mammiga och tjatiga ibland! Det var också Putte som vi inte såg så mycket av.. men han va riktigt sysst.. Det talades också om nån Micke.. men han kom aldrig så han va nog en myt! =)

 

Detta var en fjortis-summering av den första tiden på LiU!

Nu ska jag bli duktigare på att blogga!

 

Pussinuss